Voorbereidingen Gedaan Voordat U Gaat Fietsen

Fietsen is zeker heel leuk. Zeker als je met de gemeenschap accu e bike. Voordat u gaat fietsen, is het echter noodzakelijk om een ??lichte inspectie uit te voeren om de staat van de fiets en zijn onderdelen te controleren. Dit is belangrijk om het optreden van storingen onderweg te minimaliseren en om de levensduur van de fiets te verlengen. Controleer voordat u gaat fietsen eerst de staat van de fiets, zoals vorken, bandenspanning, accu, vering, remmen etc. Dit wordt gedaan zodat u comfortabel kunt fietsen. Controleer de luchtdruk in de banden zoals aanbevolen. U vindt het bereik van de luchtdrukcijfers op de buitenwand van de band. Voeg lucht toe als u vindt dat de banden zacht aanvoelen. Pomp de banden niet te hard op tot hun maximale limiet, vooral niet in warme omstandigheden. Let ook op het loopvlak van de band. Vervang onmiddellijk als het loopvlak begint te barsten of scheuren.

Remblokken moeten zich binnen 1,6 – 3,1 mm van de velg bevinden. Controleer de dikte van het remrubber. Draai de stelcilinder linksom om de remgevoeligheid te vergroten. Probeer de remkabel te verplaatsen door de remhendel meerdere keren vast te pakken. Smeer de kabel als deze klem zit of hard aanvoelt. Pas op dat er geen olie op de remvoering en de velg van het wiel komt. Let bij schijfremmen goed op de opening van de schijfremblokken. Als u een rinkelend, wrijvend of piepend geluid hoort, zoek dan onmiddellijk de oorzaak op. U kunt de remklauwen tegen de rotor plaatsen als er een geluidssignaal klinkt. Zet de snelspanhendel in de veiligste positie, zowel op de vork als op de achterpoot. Zorg ervoor dat de snelspanner de wielen goed vastgrijpt en niet gemakkelijk loskomt. Let erop dat het teken voor sluiten naar buiten moet wijzen.

De prestaties van fietsonderdelen zijn vergelijkbaar met die van een motor van een motorvoertuig, moeten worden schoongemaakt en moeten voldoende worden gesmeerd. Vuil, stof, modder of roest hecht vaak aan elk bewegend onderdeel. Voor en na gebruik moet u deze belangrijke onderdelen, zoals kettingen, kettingwielen, cranks (kettingwielen) en pedalen, smeren. Maak er na het controleren van de fietsonderdelen een gewoonte van om op te warmen, zodat de spieren niet gespannen raken tijdens het fietsen. Opwarmen voor het fietsen wordt ook gedaan om spierblessures te minimaliseren. Opwarmen 10-15 minuten voor het fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *